Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Grad Cazin i ove godine glavni sponzor Smotre znanja učenika osnovnih škola

Grad Cazin više od deset godina njeguje praksu da financijski i materijalno pomaže općinsku Smotru sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih i srednjih škola, koju organizira Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona.

Nagrade i priznanja za najbolje učeničke rezultate u različitim oblastima tako će i ove godine finansirati upravo Grad Cazin.

 

Grad Cazin i ove godine glavni sponzor Smotre znanja učenika osnovnih škola

Kako je istaknuto na sastanku načelnika općine Cazin, mr. Nermina Ogreševića, i direktora Osnovne škole “Ćoralići”, Denisa Hušića, ovogodišnji domaćin svečane završnice Smotre osnovnih škola iz Grada Cazina je OŠ “Ćoralići”.

Čast nam je i ponos što naša lokalna zajednica već više od decenije podržava ovu učeničku smotru i što na ovakav način možemo biti u prilici pomoći da se makar skromno nagrade svi osnovci koji su, predstavljajući svoju školu ili našu općinu na takmičenjima iz znanja, u stvaralaštvu i u sportu, postigli najbolje rezultate, rekao je tom prilikom gradonačelnik Cazina.

Za ovogodišnju završnicu Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola iz budžeta Grada Cazina izdvojeno je 4.000 konvertibilnih maraka.

(Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.