Search
Thursday 11 August 2022
  • :
  • :

Grad Cazin kandidovan za takmičenje u kampanji ‘Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards’ 2022.

Kao i prošle godine, u kategoriji lokalnih zajednica, Grad Cazin je kandidovan za natjecanje u kampanji “'Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards’ 2022. Ovom kampanjom promovišu se korisni, inovativni i kreativni pristupi očuvanju prirode i životne sredine koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine.

Pobjednici, odnosno Šampioni zaštite prirode za ovu godinu, postat će oni koji prikupe najviše glasova. Glasanje je otvoreno u narednih mjeseca dana do 15. aprila na linku: https://crp.org.ba/sampioni-zastite-prirode-2022/grad-cazin/

Ovogodišnju kampanju realizuje CRP ( Centar za razvoj i podršku) iz Tuzle u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Na svečenoj ceremoniji dodjele priznanja koja će se organizovati u Cazinu u povodu obilježavanja 22. aprila, Dana planete zemlje, pobjednicima iz svake kategorije bit će će uručena plaketa „Zlatna Tisa“.

cazin.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.