Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

Grad Cazin i makedonski Gostivar razvijaće saradnju u različitim oblastima

Delegacija Grada Cazina protekle sedmice je, na poziv gradonačelnika Gostivara, boravila u ovom makedonskom gradu gdje se razgovaralo o mogućnostima saradnje, te je potpisan i Memorandum o prijateljstvu i saradnji dva grada.

-„Plan je da se razvije saradnja u više segmenata. Od obrazovanja, kulture, sporta, do eventualno zajedničkih projekata u oblasti turizma, razmjene iskustva za investicije itd. Također, smo zajedno inicirali ideju za organizaciju seminara o razmjeni iskustava vezanih za administraciju, gdje bi pored naše dvije zajednice pozvali i općine iz susjednih zemalja s kojima imamo saradnju.“ , rekao je dr. Arben Taravari gradonačelnik Gostivara.

Zahvaljujući domaćinima na pozivu i interesu za saradnju u budućnosti, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je istaknuo; -„Mislim da imamo puno toga zajedničkog, od potreba do problema i zasigurno da razmjena ideja može biti pozitivna za naše zajednice. Naše opredjeljenje je da ova saradnja ne bude samo na nivou gradonačelnika i politika već da povežemo narode, građane naša dva grada kroz sportske, kulturne, privredne i druge aktivnosti i mišljenja sam da tu ima puno prostora za saradnju. Mi iz Cazina gledamo na to sa puno entuzijazma i željom da radimo i sarađujemo i inače sam mišljenja da u ovom našem regionu treba razvijati duh saradnje i interakcije i da u tome jeste rješenje mnogih naših problema.

Posjeta Gostivaru uslijedila je nakon nedavnog boravka u Cazinu direktora Državnog inspektorata za lokalnu samoupravu Republike Sjeverne Makedonije Seada Sadikoskog i njegovog saradnika Jasmina Redžepija. Kako je dogovoreno i prilikom ovog susreta, saradnja i aktivna komunikacija se nastavljaju. Prilikom boravka u Makedoniji upriličen je i ugodan susret s akademikom Feridom Muhićem, nezavisnim zastupnikom u SOBRANJU R Sjeverne Makedonije.

Opcina cazin.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.