Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Na GP Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se dva sata

Prema podacima Granične policije BiH, na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje čeka se oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su u intervalima od 30 do 60 minuta (na jugu na ulazu, a na sjeveru na izlazu iz BiH).
Prema podacima iz Hrvatskog automoto kluba (HAK), na graničnom prelazu Županja se povremeno vozi usporeno u oba smjera, a teretna vozila dodatno otežavaju prohodnost putničkog saobraćaja. Na graničnom prelazu Slavonski Brod smanjen je broj ulaza i izlaza.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima. Smanjen je obim radova, ali zbog privremeno postavljene signalizacije na pojedinim dionicama saobraća se usporeno.

Usporeno se saobraćana na dionicama autoputa A-1 Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim putevima M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Podsjećamo, povodom međunarodnog praznika rada večeras do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

klix
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.