Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Folklor je ljubav koja spaja: Dođite na “8. Večer Bošnjačke kulture u Gradu Crikvenica“!

Predstavnik Nacionalne manjine Grada Crikvenice, Denis Beganović  je domaćin i organizator manifestacije “8. Večer Bošnjačke kulture u Gradu Crikvenica i Hrvatskoj“ koja će se održati 01. juna.

Na manifestaciji će pored domaćina, hora bošnjačke nacionalne manjine Grada Crikvenice “Jadranski dragulji“ nastupiti dvije grupe iz Bosne i Hercegovine, a to su BZK Preporod iz Bihaća i Udruženje žena Ašik Kaldrma iz Podzvizda

(Velika Kladuša).

z Hrvatske će još biti BKUD Vodnjan, zatim pjevački zbor Sevdalije, pa vokalna solistica Emina Sinanović kao i recitacija Neile Beganović, a program će voditi Sedžida Beganović – Isaković i Dženisa Beganović.


Naravno bit će tu još puno gostiju i dragih prijatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bit će lijepo druženje i zabava uz pjesmu i ples, bujrum svima, navodi Denis Beganović za naš Portal

Informacije o domaćinu, Denisu Beganoviću koji je inače rodom iz Todorova, općina Velika Kladuša, a dugi niz godina sa svojom porodicom živi u Crikvenici:

Izvrstan odnos i dobra komunikacija sa svim institucijama grada, rezultat su dugogodišnjeg rada na očuvanju i prezentaciji nacionalnog identiteta, jezika i kulture Bošnjaka u Republici Hrvatskoj. Svojim mnogobrojnim manifestacijama nastoji u najboljem svjetlu prezentirati svo bogatstvo različitosti naše domovine.

Prije nekoliko godina Denis Beganović pokrenuo je inicijativu a ove godine je ponovio isti postupak za uvođenje nastave po europskom C modelu u školama čiji je osnivač Grad Crikvenica i ovim putem pozivamo roditelje i djecu da podrže ovaj projekat jer je on najbolja poveznica sa domovinom.
Ima veliku podršku od predstavnika Grada Crikvenice ali i matične domovine Bosne i Hercegovine.

Pored folklora i kulturne autonomije, Predstavnik Bošnjačke nacionalne manjine Grada Crikvenice Denis Beganović svoje programske aktivnosti je proširio i na jedan poseban festival Poetsko-glazbeni susreti EGLEN OD FAJDE (Koristan razgovor).

Do sad su održana dva susreta na kojima se već predstavilo jako puno književnika iz šireg regiona kao npr. članice udruženja književnika “Riječi sa Une” Dilista Međedović, Dika Bejdić, Gorica Bukić, Nermina Latić i mnogi drugi. Od domaćih sudjelovali su Damir Maras, Anđa Jotanović, Sakiba Harčević, Julijana Plenča, Ljiljana Lipovac, Nino Bijelac, Neven Barac, Suada Kučlar i mnogi drugi. S obzirom na veliki broj prijava,organizator mora raditi selektiranje radova. Pored književnika sudjelovali su nekoliko puta u školski zborovi crikveničkih škola te mlada crikveničanka Ana Marija Žilić koja već nekoliko godina sudjeluje na a mnogobrojnim manifestacijama sa svojim obradama naše sevdalike koja je dio bosanskohercegovačke nematerijalne kulturne baštine.

GPM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.