Search
Saturday 31 October 2020
  • :
  • :

Farma „Agrar“ donirala kravu petočlanoj porodici sa troje male djece

MAĆEŠA/VRNOGRAČ – Asima Sefić, u prethodnom je mandatu obnašala dužnost predsjednice Mjesne zajednice Vrnograč i iz tog perioda ostala u javnosti zapažena i zapamćena kao velika humanitarka i borac da se pomogne svima onima kojima je takav oblik pomoći potreban za puko preživljavanje. Radili smo kao Redakcija u to vrijeme brojne priče o njenim akcijama u kojima su neke već porimile tradicionalni karakter. Jedna od vrijednijih u njenoj organizaciji je kupovina krave i dva kamiona sijena od strane anonimnih donatora iz Njemačke za porodicu Elmedina Ahmetaševića i supruge Indire Dervišević, iz Donjeg Grabovca, sa četvero male djece.

Nažalost, svega par mjeseci kasnije Indira je iznenada napustila ovaj svijet a u tako velikoj žalosti i problemima pojavili su se neki novi „humanisti“ zbog kojih smo Asimi kazali da nećemo niti blizu ove lokacije pa čak ništa niti napisati, i nismo, na svu sreću, niti mi a niti Asima, mada smo do tada o istoj objavili tri video priče.

Ovi navodi za uvod u novu priču o humanizmu Asime Sefić nemaju neke direktene veze ali itekako imaju indirektne, i zato ih ističemo. Ranije je bilo ovako kako je opisano dok danas kao Redakcija niti ne znamo ko je predsjednik ove Mjesne zajednice, zapravo nema nikakve saradnje tako da se niti ne interesujemo, a ipak često donosimo humanitarne priče sa ovog područja, upravo zahvaljujući Asimi.

Donator Farma „Agrar“ iz Bužima

Predstavnici privatne Farme „Agrar“ iz Bužima pozvali su Asimu Sefić da im predloži porodicu sa malom djecom koja je u statusu socijalne potrebe te kazali da su voljni donirati jednu kravu. Za humanitarku Asimu Sefić to nije bilo teško predložiti budući je često na terenu a pogotovo kod ove porodice koju je donatorima predložila. Asima je predložila a donatori prihvatili da se krava isporuči petočlanoj porodici Mehmedine i Nermina Kazića sa Maćeše, koja ima troje male djece, najmlađe sedam mjeseci. Porodica ima poprilično dobre uslove za držanje krave koju su, kaže Asima, od svega najviše željeli. Za hranu kravi već će se, kaže Asima, nekako snalaziti. Srećom, njihova najveća želja se ispunila. U porodici niko ne radi te su tako egzistencijalno posebno ugrožena maloljetna djeca. Predstavnici Farme „Agrar“ prisustvovali su predaji njihove krave ovoj porodici ali se nisu željeli isticati niti fotografisati, uz napomenu kako oni ne promoviraju niti sebe a niti svoju Farmu već jednostavno čine dobro djelo u ovom trenutku u kojem su to odlučili da učine.

Fotografija preuzeta sa fb profila Almir Buljubašić!

Podsjećamo da je u toku humanitarna akcija u organizaciji Almira Buljubašića za izgradnju nove kuće ovoj porodici o kojoj ova Redakcija nema više informacija. Esad Š.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.