Search
Sunday 9 August 2020
  • :
  • :

Fantastičan koncert Nede Ukraden uz noć za pamćenje na Trgu mladih

Neda Ukraden na prepunom Trgu mladih održala koncert za pamćenje

Fantastičan koncert Nede Ukraden uz noć za pamćenje na prepunom Trgu mladih u Velikoj Kladuši obilježili su osmi dan manifestacije „Kladuško ljeto 2019“. Neda Ukraden ime koje spaja sve generacije bila je specijalni gost ovogodišnje manifestacije, a da je njen dolazak bio pun pogodak Organizacionog odbora pokazala je i ona sama odličnim vokalnim sposobnostima te velika posjeta građana.

 

Jedna od najpopularnijih ženskih imena regionalne muzičke scene koncert je započela pjesmom „Boli, boli“ a nakon toga je publici u Velikoj Kladuši izvela pjesme koje su obilježile njenu dugogodišnju uspješnu muzičku karijeru, te promovirala nove aktuelne singlove. Otpjevala je i nekoliko sevdalinki, te veliki hit američke pjevačice Tine Tarner „The Best“.

Kakva je atmosfera vladala na koncertu pogledajte u narednih nekoliko videa…

Ova žena bogate životne i pjevačke biografije rođena je u Imotskom, odrastala je u Višegradu, Goraždu, Brčkom, a najduže je živjela u Sarajevu, gradu u kojem kao gimnazijalka počinje svoju profesionalnu muzičku karijeru. Važi za jednu od najobrazovanijih osoba na estradi jer je završila Pravni i Filozofski fakultet, kao i srednju muzičku školu u Sarajevu. Održala je koncerte i još uvijek nastupa po najvećim i najprestižnijim dvoranama. Nema nagrade niti priznanja iz diskografske, muzičke ili estradne oblasti koju nije osvojila – Zlatne, Dijamantne, Platinaste ploče i kasete za velike tiraže albuma, Zlatni mikrofoni, Zlatne ptice Jugotona, Estradna nagrada Jugoslavije, BiH, Srbije, mnogobrojna priznanja, zahvalnice za humanitarni rad kojim se uvijek ponosila. Iza ove mega zvijezde su 52. godine uspješne estradne karijere sa preko 30 izdanih albuma i velikim brojem hitova.
Manifestacija „Kladuško ljeto 2019“ u nedjelju, 28.jula donosi novi koncert i to grupe “Kaldrma bend” iz Banja Luke. Koncert će biti održan u Parku „ORB 7.sekretara SKOJ-a“ od 21:00h.
rvk.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.