Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Emina Hrustić – jedna od novih naših bosansko-hercegovačkih nada budućih u izvedbi sevdaha.

U vremenu kada se nove bh. generacije sve više okreću zapadnoj muzici i trendovima ili su pobornici kiča i šunda, susret sa mladima koji njeguju ljubav prema našoj tradiciji i kulturi budi tračak nade da je očuvanje naših istinskih vrijednosti ipak moguće.
Kroz ova udruženja aktivni je učesnik većine kulturnih manifestacija u svom gradu, ali i šire (Dan državnosti, Dan nezavisnosti, bajrami, vjerski praznici svih naroda, ramazanske manifestacije, godišnjice raznih ustanova, promocije knjiga itd).
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi
Smatram da su mi pjesma sevdalinka i svaki moj nastup donijeli samo najpozitivnije emocije, predivna i korisna poznanstva, iskustva, na neki način pozitivnu popularnost i omiljenost u društvu, a u svemu tome zaista uživam. Sve u svemu, predivne uspomene koje nikada neće izblijediti i uvijek će biti tu da me podsjete na jednu pozitivnu i lijepu odluku moje mladosti, a to je da čuvam tradiciju i kulturu svoje domovine onako kako samo ja umijem.”
Malo je onih koji imaju poseban glas, kada je u pitanju glas sevdaha, a to je upravo i posebna naša Emina Hrustić iz Viteza
izvor…
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.