Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Elektrodistribucija u Velikoj Kladuši poslala opomenu i ‘zaprijetila’ prinudnom naplatom zbog 0,02 KM

Nije novost da su institucije države veoma agilne kad treba naplatiti obaveze prema njima i uvijek nadju načine i mehanizme da to ostvare. Nažalost, nije isti odnos kad se treba ispoštovati pravo prema gradjanima i njihovim ‘potraživanjima’ koje znaju čekati godinama, a neke i nikad ne naplatiti.
asdad

Medjutim, zna se desiti i zaista neobična situacija, da se za potraživanja i dug, manji od 1 KM, a ponekad i manji od 0.10 KM štampa i šalje opomena ‘prekršiocu’.

Posebno zanimljiv je predmet koji se ovih dana pojavio u Velikoj Kladuši, kada je jedan gradjanin dobio pismenu opomenu da vrati dug od 0.02 KM ili će u protivnom Elektrodistribucija biti primorana da pokrene prinudnu naplatu koja će značiti i dodatne zatezne kamate itd.

Razumijemo da mašine rade mnoge stvari i takve se šalju korisnicima, ali moralo bi biti racionalne ljudske ruke u tim institucijama koje bi morale reagovati i ovakve skučajeve mijenjati u interesu i gradjana- korisnika, ali i same institucije, jer trošak pošte i papira da se ovakve stvari štampaju i šalju je dosta skuplji od same obaveze korisnika.

Nadamo se da će na ovakve anomalije znati pametno odgovoriti i ispraviti ovo u interesu svih.

U prilogu slika- primjer računa- opomene korisniku u Velikoj Kladuši.

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.