Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Dogovor postignut: Ukoliko imate pasoše ovih zemalja od ponedjeljka možete bez viza u Kanadu

Dogovor postignut: Ukoliko imate pasoše ovih zemalja od ponedjeljka možete bez viza u Kanadu

Eropska unija isključila je danas mogućnost uvođenja viza državljanima SAD i Kanade, a komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos kaže je da je postignut napredak u pregovorima s Washingtonom i Otavom o putovanju bez viza u SAD i Kanadu za građane pet zemalja članica Unije.

Građanima Bugarske, Hrvatske, Kipra, Poljske i Rumunije potrebne su vize za ulazak u SAD, dok su u Kanadi na snazi vizna ograničenja za Bugare u Rumune.

Evropski parlament je u martu pozvao Evropsku komisiju da, u znak odmazde, uvede američkim državljanima vize za ulazak u zemlje EU.

Međutim, Avramopulos je danas izjavio da je u pregovorima sa SAD i Kanadom o viznom režimu postignut napredak, istakavši da će “EU uvijek odabrati angažovanje, posvećenost i strpljivu diplomatiju, umjesto bilo kakvog oblika jednostrane odmazde”.

“To je u zajedničkom interesu i državljana EU i državljana SAD u ovom slučaju”, rekao je evropski komesar.

Kad je riječ o Kanadi, Avramopulos je naveo da je ta zemlja dozvolila “značajnom broju” Bugara i Rumuna da uđu na njenu teritoriju bez viza od ponedjeljka nakon “kontinuiranih diplomatskih napora”.

Autor: (Redakcija) – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/290166/dogovor-postignut-ukoliko-imate-pasose-ovih-zemalja-od-ponedjeljka-mozete-bez-viza-u-kanadu#sthash.w3LBJiFn.dpuf
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.