Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Dodik odgovorio Izetbegoviću: Podržavam BiH, ali dejtonsku BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je njemu važna snažna RS i da nema potrebe da komentariše Bakira Izetbegovića, čovjeka koji je izgubio na svim poljima u politici.

Govoreći o Izetbegovićevoj izjavi da “Dodik već deceniju zaustavlja i slabi BiH, a SDA zaustavlja i slabi Dodika”, Dodik je rekao novinarima u Trebinju da je to dvoje neuporedivo.  

– Izetbegović je izgubio političku partiju, Srebrenicu, Bihać, Kladušu i mnoga druga mjesta na lokalnim izborima. Izgubio je četiri poslanika, izabrao partnere u većini sa kojima ne može ništa da uradi – naveo je Dodik i dodao da nema potrebe da komentariše takvog čovjeka.  

On je istakao da SDA godinama pokušava da devalvira i promoviše sistem duha, a ne slova Dejtona i naglasio da se on tome suprotstavlja.  

Dodik je naglasio da od početka podržava dejtonsku BiH koja “predviđa gotovo samostalni entitet, odnosno RS u okviru BiH koja je uređena Dejtonskim mirovnim sporazumom”.  

– Meni je važna snažna RS i da smo 2006. godine prekinuli jedan proces prenošenja nadležnosti i jasno pokazali da se to ne može na takav način raditi. Mi smo sada u fazi da vraćamo te nadležnosti koje su nam oteli, svidjelo se to kome ili ne – poručio je Dodik.

Autor: Srna 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.