Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Djeca su vojska najjača: „Pčelice“ iz dječijeg vrtića „Hasnija Omanović“ Cazin posjetili Gradsku biblioteku”FOTO”

(FOTO) Djeca su vojska najjača: „Pčelice“ iz dječijeg vrtića „Hasnija Omanović“ Cazin posjetili Gradsku biblioteku

Jučer su djeca starije odgojno-obrazovne grupe „Pčelice“ iz dječijeg vrtića „Hasnija Omanović“ Cazin posjetili Gradsku biblioteku i uživali u nekolicini edukativnih, ali i zabavnih aktivnosti.

 
 

Ovu grupu razigranih mališana, od kojih će većina u septembru krenuti u prvi razred osnovne škole, sa velikom ljubavlju i pažnjom, vodile su njihove tete Hermina Toromanović i Minela Jušić.

Naša rukovoditeljica biblioteke, Edina Mehagić, pripremila je nekoliko aktivnosti edukativnog sadržaja, koje su uz igru i brojna pitanja oduševila djecu i potaknula čak i odrasle na velika razmišljanja.

Ovaj izlet bio je završna aktivnost dječijeg vrtića, a redovna aktivnost naše biblioteke, koja nastoji biti domaćin svim grupama učenika i predškolaca, kako bi širili ideje o učenju, čitanju i očuvanju pisane riječi kod najmlađih članova našeg društva.

Nama u JU „Kulturni centar“ Cazin i Gradskoj biblioteci, uvijek je zadovoljstvo pomoći djeci i mladima da rastu i razvijaju se uz kreativnost, znanje i igru. Ovog puta našim malim gostima želimo svako dobro u daljem životu i nastavku školovanja.

(Izvor: Kulturni Centar Cazin)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.