Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Detalji nesvakidašnjeg slučaja u Laktašima: Učeći da vozi zgazio baku, pa inscenirali da je pala

Detalji nesvakidašnjeg slučaja u Laktašima: Učeći da vozi zgazio baku, pa inscenirali da je pala

Učeći se da vozi, Vladimir Ignjatić (18) iz sela Papažani, opština Laktaši, kedijem je usmrtio svoju baku Nevenku (82), a potom je uhapšen zajedno s ocem Zoranom (52), komšijom Radenkom Zelencem (29), te vlasnikom vozila Radanom Gudurašem (43) iz Kriškovaca.

Naime, policija je utvrdila da su nesreću pokušali “prepakovati” tvrdnjom da je baka pala sa merdevina dok se penjala na tavan pomoćnog objekta.

 
 

Po riječima šokiranih mještana, starica je sahranjena u nedjelju, dok niko u selu nije znao na koji način je izgubila život, a na sahrani su bili i sin Zoran i unuk Vladimir, ali i ostala brojna rodbina.

“To se dogodilo u petak popodne. Došli su neki ljudi koji su od porodice Ignjatić kupili trešnje pa su ih brali. Kad su završili posao, taj Guduraš je valjda povikao malom Vladimiru da sjede u auto, da ga nauči voziti. Kad je ovaj sjeo za volan, desila se tragedija”, priča jedna mještanka.

Po njenim riječima, mladić nije znao voziti te je nagazio na gas i udario u baku, koja je sjedila u dvorištu na skemliji.

“Pregazio je baku i ona je ostala ispod vozila. Nikako nisu mogli da je izvuku. Čak su i žene dizale auto. Jedva su je na kraju izvukli”, priča mještanka.

Kako dodaje, potom su se dosjetili da insceniraju nesreću tako da izgleda da je baka pala sa merdevina.

“Pokidali su prečke na merdevinama, da bi sve bilo vjerodostojno. Baku su odvezli u Hitnu, ali je umrla. Sahranjena je u nedjelju”, priča ova mještanka, te dodaje da je riječ o čestitoj porodici slabijeg imovnog stanja.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, slučaj je otkriven nakon što je u petak, oko 16.20, Služba hitne pomoći iz Laktaša prijavila Policijskoj stanici Laktaši da im je dovezeno tijelo starice koja je podlegla od povreda navodno zadobijenih u padu s tavana pomoćnog objekta.

Kako ističu iz policije, početne informacije su i upućivale da je starica, usljed gubitka ravnoteže, penjući se merdevinama na tavan izgubila ravnotežu, okliznula se i pala, te od posljedica povreda preminula. Ispostavilo se, međutim, da je riječ o drugoj vrsti nesreće.

Vladimir Ignjatić i Guduraš juče su, uz izvještaj, predati Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

“Osumnjičene je tužilac ispitao, a s obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za prijedlog pritvora, oni su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode”, rekli su iz Tužilaštva.

U nastavku istrage dežurni tužilac Dijana Kukobat zatražila je od nadležnog suda da izda naredbu za ekshumaciju tijela starice, a potom će biti urađena i obdukcija.

(Izvor: Nezavisne.com)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.