Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Ima deset godina i skoro 200kg: Dječak je težak kao dva mala slona, smanjili su mu želudac a on je i dalje gladan

Ima deset godina i skoro 200kg: Dječak je težak kao dva mala slona, smanjili su mu želudac a on je i dalje gladan

Ajra Somantri ima deset godina, dolazi iz Indonezije i težak je 190 kilograma.

Prije je imao preko 200 kilograma, ali je uz pomoć dijete, tokom koje je jeo instant nudle i pio dijetalnu coca-colu, uspio malo smršati.

Njegovi roditelji, majka Rokaja i otac Ade, kažu da su sinu davali pet puta dnevno da jede. Uglavnom rižu, meso i nudle, ali se dječak žalio da je i dalje gladan. Šokirani doktori pokušali su sa zdravom ishranom, ali kada težina nije padala dovoljno brzo odlučili su se da smanje veličinu njegovog želuca.

Dječak je uspio izgubiti samo devet kilograma za četiri mjeseca prije operacije 17. aprila. Ali, dvije nedjelje nakon toga, uspio je skinuti  još 17.

Prije operacije, pet puta dnevno je jeo paket rezanaca, koje je zaljevao dijetalnom kolom. U pet dnevnih obroka išli su riža, riba, govedina, supa od povrća i dva jela od soje koje mogu da pojesti dvije odrasle osobe.

Njegova težina je previše za njegove kosti, pa se jedva kretao po kući. U školu nije išao, ostajao je kući i kupao se u malom bazenu. Nije mogao pronaći odjeću za sebe, pa je vrijeme uglavnom provodio nag sa plaštom oko struka. I poslije operacije, Ajra i dalje osjeća glad.

Pogledajte kako izgleda desetogodišnji dečak koji ima skoro 200 kilograma: 

MM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.