Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Delegat u Domu naroda F BiH Mehmed Mahmić i federalni ministar Šemsudin Dedić obezbijedili sredstva za završetak Spomen kuće reisu Džemaludinu ef. Čauševuću

Danas je u Sarajevu potpisan ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Udruženja Reis Mehmed – Džemaludin Čaušević kojim se  odobravaju finansijska sredstva u iznosu od 30 000 KM za završetak radova na izgradnji Spomen kuće reisu Džemaludinu ef. Čauševiću u Bosanskoj Krupi.

Ugovor je ispred Udruženja Reis Mehmed – Džemaludin Čaušević potpisao g-din Husnija Avdagić, u  prisustvu delegata u Domu naroda u Parlamentu FBiH g-dina Mehmeda Mahmića i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva g-dina Šemsudina Dedića čiji su zalaganje i angažman zaslužni  za obezbjeđivanje ovih značajnih sredstava za Bosansku Krupu.

Realizacijom ovog ugovora Spomen kuća  našem uvaženom reisu,  jednom od najvažnijih reis-ul-ulema u historiji Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, velikom čovjeku, peosvjetitelju i reformatoru, dobit će zasluženi izgled i, što je još važnije, moći će služiti u svrhe za  koje je namjenjena.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata Udruženja Reis  Mehmed – Džemaludin Čaušević, a ova Spomen kuća – Muzej prostor je u kojem će se sakupljati sva dokumenta i djela reisa Čauševića, što će svakako služiti mladim generacijama, i činiti značajan dio kulturno-historijskog blaga naše domovine.

MM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.