Search
Sunday 29 November 2020
  • :
  • :

Dašak tradicije: Televizija Nova BH posjetila Bujrum kuću u Ponjevićima (FOTO+VIDEO)

Za Bujrum kuću u Cazinu se čulo čak i van granica naše države, a sve zahvaljujući našem sugrađaninu Hasanu Keranoviću iz Ponjevića, koji godinama neumorno traga i prikuplja stare eksponate putujući širom Bosne i Hercegovine.

Ovo zanimljivo mjesto koje odiše tradicijom posjetile su od njenog otvorenja mnoge medijske TV kuće, nedavno i Televizija Nova BH iz Sarajeva kako bi snimila sve čarobne ljepote koje u svom posjedu Hasan vjerno i brižno čuva.

Televizije Nova BH, koja je snimala svaki njen kutak.

Posebni musafiri

Prilikom snimanja priloga o Bujrum kući, Hasanovi musafiri su bila djeca iz njegovog rodnog sela, Elma Ponjević,

saradnica našeg portala

c

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarik Topić, mladi i perspektivni cazinski web i grafički dizajner, kao i Haris Tahirović, koji je snimanje na ovom jedinstvenom mjestu učinio nezaboravnim svojim sviranjem na harmonici.

Za Hasana Keranovića iz Ponjevića kod Cazina zasigurno ste čuli, a ako niste, ili ako želite saznati nešto više o mlađem čovjeku koji se već smatra najvećim čuvarem krajiške tradicije i običaja, jednostavno pogledajte njegov Facebook profil i sve će vam biti jasno.

Iza Hasanovih leđa stoji puna sehara pozitivnih djela, s kojima je krunisao svoj mukotrpni put. Put kojim hodi je put očuvanja adeta koje svakim danom dokazuje i pokazuje koliko on zaista svojim srcem i dušom radi volonterski da se tradicija očuva od zaborava.

Hasan se svim učesnicima zahvalio na posjeti Bujrum kući prilikom snimanja priloga za emisiju “Nova IN”, koju je snimala medijska kuća Nova BH. Posebne zahvale idu Elmi Ponjević, koja je uradila fotografije za naš portal.

Da bi vidjeli sve ljepote Bujrum kuće u cazinskom naselju Ponjevići, jednostavno morate preći njen prag, i sami se uvjeriti i vidjeti jedan dašak prošlih vremena.

Svi dođu i prođu, al’ Bujrum kuća ostaje i čeka svakog musafira da ga lijepo ugosti.

Mojcazin.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.