Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Da li je u pravu: Da je živ, EU bi molila Tita da uđe u Jugoslaviju!

Da li je u pravu: Da je živ, EU bi molila Tita da uđe u Jugoslaviju!

Najveći „sin Jugoslavije” Josip Broz Tito preminuo je 4. maja 1980. godine, a njegova država je deceniju kasnije počela da se raspada u krvavom građanskom ratu.

Joška Broz, Titin unuk, koji će danas položiti cvijeće na dedin grob, smatra da bi EU maršala, da je poživio još malo, molila da ih primi u Jugoslaviju.

– Mi smo, bre, bili pojam za sve. Da je Tito poživio još deset godina, ne bi sada Srbija molila EU da joj se priključi, nego bi sve te, kao velike sile, nas molile da ih primimo pod petokraku. Jugoslavija je bila EU za sve ostale zemlje, bili smo na čelu nesvrstanih, što je činilo dvije trećine planete.

Zato su nas i razbili, jer tek poslije raspada SSSR i Jugoslavije Evropska unija je krenula da dobiva na snazi. A sada smo mi na dnu ljestvice, kako ove bivše republike što su ušle u Uniju, tako i ove ostale, koje i dalje čekaju – kazao je Joška za Alo.rs.

O tome kako će historija pamtiti njegovog djeda, po dobru ili po zlu, Joška poručuje da to zavisi od političara.

– I danas, poslije toliko godina, svi samo pričaju o Titu i citiraju ga. To znači da je bio veliki čovjek, bilo da ga predstavljaju u lošem ili dobrom kontekstu.

Historiju bi trebalo prepustiti historičarima, a ne političarima, koji je samo koriste kako bi zavadili narod. U Hrvatskoj paradiraju ustaše, u Srbiji četnici, i jedno zlo rađa drugo. Tužno je sve ovo što se danas dešava, Tito bi znao kako s tim da izađe na kraj – kazao je Joška.

 

 

m m

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.