Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BUŽIM DOBIO NOVI AUTO

 

Predstavnici Vlade Japana uručili su Ministarstvu civilnih poslova 120 Toyota vozila koja koriste ekološki čisti dizel, najnovije generacije nakon čega je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović uručio dobitnicima ove vrijedne donacije. Između ostalih korisnika uručio je ključeve vozila i direktorici Centra za socijalni rad Bužim, Samri Mehić.

“Zahvaljujem se Vladi Japana na ovoj donaciji odnosno grantu koji je uručen Ministarstvu civilnih poslova BiH i na tome što su prepoznali rad i ulogu Ustanova socijalne zaštite. Također se zahvaljujem Ministarsvu civilnih poslova i našem resornom Ministarstvu na prepoznavanju da i Centar za socijalni rad Bužim ima potrebu za jednim ovakvim automobilom, kako bi se mobilnost Centra poboljšala, te velike zahvale svima na uvažavanju našeg zahtjeva“ – izjavila je direktorica Samra Mehić.

Glavni cilj donacije je humanitarnog karaktera – da poveća mobilnost ustanova socijalne zaštite, budući da većina ni nema prevozna sredstva. Dobitnici ovih donacija će jednom godišnje praviti izvještaj o korištenju vozila u sklopu donacije i o tome kako su poboljšali rad socijalnih ustanova. Ove ustanove većinom nemaju prevozna sredstva, a ako imaju, ona su bar 20 godina stara. Ovaj projekat radi na ublaživanju izolacije osoba sa posebnim potrebama i na pružanju državne brige za iste.

U okviru ovog granta pomoći, Vlada Japana je Vijeću ministara BiH dodijelila grant u iznosu od oko 7,2 miliona konvertibilnih maraka. Ovaj grant je jedan od najvećih dosadašnjih oblika pomoći Vlade Japana.

ckbuzim.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.