Search
Saturday 10 June 2023
  • :
  • :

Cazinska kompanija“Imobilliare Beganović ulaže u novi pogon tri miliona maraka

.

Poslovna zona Ratkovac na području Cazina konstantno se širi, privlači investitore koji tu grade svoje proizvodne pogone i zapošljavaju radnike. Posljednja investicija dolazi od kompanije “Imobilliare Beganović” koja planira daljnje širenje upravo u ovoj lokalnoj zajednici.

ISKORAK

Tim povodom gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević nedavno je potpisao kupoprodajni ugovor za početak realizacije novog značajnog projekta u PZ Ratkovac.

– Zadovoljan sam i sretan što je firma “Imobilliare Beganović” napravila novi iskorak u investiranju u Cazinu i to u našoj poslovnoj zoni, istakao je Ogrešević.

 Riječ je o investiciji od oko tri miliona maraka, a s tendencijom daljih proširenja. To se poklapa s našim ciljevima da ostvarimo uvjete za što veći broj radnih mjesta i tržište rada koje će ljudima omogućiti da se zapošljavaju i ostaju ovdje, poručio je Ogrešević.

Iako se kompanija primarno bavi stanogradnjom i već duže vrijeme je vodeća u ovoj oblasti, “Imobilliare Beganović” posjeduje i postrojenja za proizvodnju metalnih konstrukcija, rezidencijalnih ograda i drugih metalnih elemenata.

Kako je istaknuto tokom potpisivanja ugovora, potražnja za proizvodima ove kompanije sve je veća pa je proširenje kapaciteta bilo nužno.

POTREBE TRŽIŠTA

– Potražnja za proizvodima naše metalne industrije, koje izvozimo u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, sve je veća i mi smo imali realne potrebe za proširenjem kapaciteta. Naše potrebe ostvarili smo ulaskom u poslovnu zonu Ratkovac, gdje ćemo proširiti naše proizvodne kapacitete, a u planu imamo i otvaranje još najmanje 35 novih radnih mjesta, kako bismo što prije udovoljili potrebama tržišta i nastavili razvijati našu metalnu industriju, kazao je Husnija Beganović, vlasnik i direktor kompanije. A. P.

Izvor:  

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.