Search
Tuesday 7 April 2020
  • :
  • :

BUŽIM”OBRADOVANO 8 PORODICA SA HRANOM I LIJEKOVIMA

Teško stanje, neprohodni putevi, korona virus, sve su to nepogode koje nisu bile prepreka našim aktivistima da danas obiđu 8 porodica koje su nam se obratile za pomoć.Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

Aktivisti su obisli četiri porodice u MZ Bućevci, tri porodice u MZ Konjodor, i jednu porodicu u MZ Elkasova Rijeka. Pored paketa sa osnovnim životnim namjernicama, aktivisti su uručili i lijekove porodicama koji su im bili prijeko potrebni.

Posebno treba napomenuti da su se aktivisti pridržavali svih naredbi koje su donijele više institucije povodom epidemije korona virusa.

Cilj posjete je bio da se pomogne ovim porodicama, iskažemo solidarnost, da im budemo pri ruci kada se nađu u teškim trenutcima, jer smo svjedoci katastrofalnih dešavanja koja su zadnjih dana pogodile našu općinu.Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

Naime ljudi masovno kupuju osnovne životne namjernice i više nego što im je potrebno i na taj način ne vodeći računa o socijalno ugroženim porodicama stvaraju još veću nervozu.Fotografija Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim.

Budimo humani, budimo solidarni, dopustimo sebi da nas ova katastrofa zbliži, pomozimo i sebi i drugima u ovom vremenu kada nam je pomoć svima potrebna a naročito socijalno ugroženim porodicama.

Želimo se zahvaliti svim dobrim i humanim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se obezbijede paketi sa osnovnim životnim namjernicama i na taj način makar na tren vratili osmijeh na lica ovih ljudi.

Imamo još nekoliko zahtjeva sa terena, gdje ćemo uz vašu pomoć nastojati da ih i pomognemo u narednim danima.

Allah neće nikome ni trunku nepravde učiniti. Dobro djelo On će umnogostručiti, i još od sebe nagradu veliku dati“.

Humanitarna Organizacija Sadaka-Bužim

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.