Search
Sunday 16 June 2019
  • :
  • :

BUŽIM: PETEROČLANA PORODICA DURAKOVIĆ JOŠ UVIJEK ŽIVI U JEDNOJ NEUSLOVNOJ SOBICI

Fotografija Cazin Danas.
O porodici Hašima i Selvedine Duraković već smo ranije pisali na portalu Cazin-danas, te im bili u posjeti.
Podsjećamo, ova porodica, sa troje maloljetne djece, živi u prizemlju stare trošne kuće u kojoj zapravo ima samo jedna soba. Ta mala soba,u koju dnevna svjetlost dopire iz samo jednog prozora, koja je uslijed podzemnih voda i neadekvatne podne izolacije, puna vlage, je ovoj peteročlanoj porodici i dnevni boravak i kuhinja i spavaća soba ali i kupatilo! 
Fotografija Cazin Danas.
Ranijim humanitarnim akcijama ovoj porodici je započeta kuća te je ozidan jedan sprat i na tome se stalo. Za dalje Durakovići nemaju sredstava. Često se dešavalo da nemaju ni osnovnih živežnih namirnica te su preživljavali samo zahvaljujući humanim ljudima koji su im pomagali.
Hašim je bolestan, no ipak je nedavno počeo raditi kod prijatelja. Nada se da će biti bolje. Želja mu je samo da djecu izvuče iz vlage, da se useli u novu kućicu koju su započeli.Fotografija Cazin Danas.

—–Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.
Prilikom posjete porodici smo uručili humanitarni paket sa prehrandbenim namirnicama, higijenskim potrebštinama te školskom priboru u vrijednosti od 200,00 KM koje je donirao naš čitatelj iz dijaspore, a koji je insistirao na anonimnosti.
—–
Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti uplatom na prikazane brojeve žiro računa ili ih posjetiti u naselju Pašin Brod u Bužimu. Porodicu možete kontaktirati na broj 062/603-979.

cazindanas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.