Općina Bužim je danas napokon dobila adekvatno vatrogasno vozilo koje je godinama nedostajalo kao jedna od najosnovnijih karika koju jedna lokalna zajednica treba da ima kako bi pružila kvalitetnu uslugu svojim građanima kada im je to najpotrebnije.

Naime, nakon posjete načelnika općine Bužim Mersudina Nanića Bošnjacima, Bužimljanima koji žive i rade u Republici Sloveniji, Bužimljanin Esad Mulalić se odlučio da pomogne svom Bužimu i sam u suradnji sa općinom Bužim kupio vatrogasno vozilo i dovezao ga u svoj rodni Bužim.
Kako kaže uradio je to na sugestiju načelnika općine kao poklon svim Bužimljanima uz želju da ga nikad ne budu morali koristiti.

Vozilo su danas dočekali Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima, Službom civilne zaštite i vatrogastva te vatrogascima, te se zahvalili sugrađaninu Esadu Mulaliću na ovoj vrijednoj donaciji.

Vozilo je korišteno ali u izuzetno dobrom stanju i kako kažu idealno za bužimske brdske terene. Kapacitet mu je 5500 litara, a posjeduje i svu dodatnu opremu koja je potrebna kod situacija gašenja požara.

Podsjećanja radi općina Bužim je do sad imala stari vatrogasni kamion, koji je često bio u kvaru i bilo je situacija kad se požar na teritoriju općine Bužim morao gasiti vatrogasnim vozilima iz susjednih općina.

FOTO

kako je izgledao doček vozila i izjave aktera pogledajte na linku ispod: