Search
Saturday 19 June 2021
  • :
  • :

Bujrum kuća – simbol Ponjevića, kao i Grada Cazina

Tradicijom kroz mahalu Ponjeviće. Bujrum kuća je imala i jednu posebnu posjetu. Naime, riječ je o jednoj književnici i kaligrafu iz Velike Kladuše.Opis nije dostupan.

Prijatelji koji su došli u posjetu Bujrum kući. Nermina Latić Ćehić, književnica iz Velike Kladuše i Jasmin Delić mladi amaterski umjetnik, slikar i kaligraf iz Velike Kladuše. Uz muhabet (razgovor) zaista smo mnogo se dotakli tema iz davnih vremena. Kako Nermina kaže – bolan Hasane pa ja sam oduševljena sa ovom ljepotom koju Bujrum kuća posjeduje.Dok sve ovo razgledam sve me vraća na ona lijepa i davna minula vremena – govori nam za naš portal Nermina Latić – Ćehić.Opis nije dostupan.

Ovo je moja prva posjeta Bujrum kući i zaista sam se oduševio. Ovdje se vidi ta još živi tradicija, a sve možemo zahvali Hasanu koji vrijedno i neumorno čuva našu tradiciju i adete – kazao je Jasnim Delić – kaligraf iz Velike Kladuše.Opis nije dostupan.

Ovo dvoje dragih musafira moram da kažem da su došli sa miloštama. Uvažena književnica Nermina Latić Ćehić poklonila mi je svoje dvije knjige. Dok je Jasmin poklonio svoj rad levhu – kazao je za naš portal Hasan Keranović. U znaka zahvale, kao i podršci mom radu uručio sam im i zahvalnice od Bujrum kuće.Opis nije dostupan.

Hvala vam mnogo na podršci i što ste bili moji dragi musafiri u Bujrum kući! Tradicija “Bujrum kuća” Ponjevići”

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.