Search
Monday 28 September 2020
  • :
  • :

Bajramska atmosfera i u Gradskom parku Cazin: Prigodno ukrašena šetnica

Gradski park u Cazinu postaje sve privlačniji za popodnevne šetnje, fotografisanje, ali i turiste koji navrate u naš grad.

Upravo kroz park vodi šetnica koja će vas odvesti do Gradske džamije, prije rata jedne od najvećih na području Bosne i Hercegovine, a o njenoj posebnosti govori i priča o tome kako joj je jedan luster poklonio i sam car Franjo Josip.

Šetnica će vas odvesti i do Starog grada, koji je nastao još u periodu srednjeg vijeka, a od marta 2005. godine je na spisku nacionalnih spomenika, zajedno sa džamijom.

Ali vratimo se nazad, niz stepenice parka koji je ovog Bajrama ljepši nego ikad prije. Naime, uprava Grada pobrinula se da, poštujući sve higijensko-epidemiološke mjere, dočekamo i ovaj Kurban-bajram u prazničnom raspoloženju. Tako je, osim vatrometa koji je ispaljen sa zidina Starog grada, odnosno Gradske džamije, i koji smo ovaj put pratili na sigurnoj distanci, svako na nekoj svojoj lokaciji, park ukrašen prigodnim prazničnim lampicama.

Čitajući pojedine komentare na društvenim mrežama otkrili smo da je većina građana oduševljena ovakvim potezom, a prazničnu atmosferu u parku smještenom u samom centru već su mnogi iskusili, prošetali, odmorili na nekoj od klupa te uživali u pogledu na Cazin koji svakim danom sve više liči na svjetski grad.


IZVOR: MOJCAZIN.BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.