Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Apel za pomoć porodici Šehić iz V.Kladuše

Apel za pomoć porodici Šehić iz Velike Kladuše: Melvin je poželjeo da ima kravu!

Ova zaista dirljiva i tužna priča, dolazi nam iz Velike Kladuše tačnije iz naselja Ponikve. U pomenutom naselju u trošnoj i oronuloj kućići živi peteročlana porodica Šehić. Na žalost, stara kuća u kojoj imaju samo jednu sobu te opšta neimaština, nije jedini problem ove porodice. Naime, riječ je o desetogodišnjem dječaku Melvinu, kojem je dijagnosticiran dijabetis, tip 1. Dva puta dnevno, ovaj hrabri dječak sebi mora dati inzulin. Obzirom da ova bolest zahtjeva poseban tretman i pri liječenju i pri ishrani, a što uveliko premašuje financijsku mogućnost porodice Šehić u kojoj niko nije zaposlen, Melvinu je potrebna pomoć svih nas, cijenjeni čitatelji!

Melvin zajedno sa svojom sestrom Sunitom ide u školu do koje pješači čak 4 kilometra. Osim Melvina i Sunite, porodica Šehić ima i dvogodišnju kćerkicu Lejlu.
I pored mnogo toga što nema, na pitanje šta bi najviše volio imati Melvin je sramežljivo rekao: ‘’Kravu’’. Dakle nije poželio ni biciklo ni mobitel niti neke igračke, nego kravu kako bi njegova porodica imala mlijeko te kako bi im to pomoglo u prehranjivanju.

Nemjeriva je veličina dobrog djela ili sevapa kod ispunjavanja želje bolesnom djetetu! Zato, cijenjeni naši čitatelji, neka ova tužna priča podstakne sviju nas da učinimo nešto, pomognemo makar malo. Ne dozvolimo sebi da ovo samo pročitamo i pređemo na drugu vijest. Naša i najmanja pomoć uveliko će pomoći Melvinu i njegovoj porodici.

Svi oni koji mogu i žele pomoći Melvinu mogu to učiniti ličnom posjetom ove porodice u naselju Ponikve u Velikoj Kladuši a za više informacija mogu se na broj telefona : 062/ 956 – 888 obratiti gospođi Asimi Dekić, (predsjednica Udruženja dijabetičara općine Velika Kladuša) koja je inače i pokrenula humanitarnu akciju za pomoć porodici Šehić.

(Prilikom posjete porodici Šehić, aktivisti portala Cazin-Danas, uručili su im humanitarni paket sa školskim priborom, prehrandbenim namirnicama i higijenskim potrepštinama te novčanu pomoć (sve u vrijednosti od 320 KM) a što je donirao naš čitatelj iz dijaspore)

(Cazin-Danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.