Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Apel za pomoć porodici DURAKOVIĆ iz Bužima

Objekat koji vidite na slikama nije ostava za žito i baštanski alat iako tako izgleda. Nije ni staja za stoku jer je premali za tu namjenu. Na žalost ovaj objekat je za sad jedino životno utočište četveročlane porodice Duraković.Fotografija Cazin Danas.

Supružnici Duraković imaju dvije maloljetne kćerkice, bliznakinje. U ovom tako malom i skučenom i za život neuslovnom objektu, oni žive već 6 godina.
Pokušajte na trenutak zamisliti život u jednoj maloj vlažnoj sobici od svega 8 kvadrata.
U njoj imaju samo jedan krevet , maleni ormarić, stari šporet i frižider i to je sav njihov svijet. Nista više i ne stane u malu sobicu. Ta sobica im je i kuhinja, i dnevni boravak i spavaća soba pa i kupatilo! WC-a i nemaju.Fotografija Cazin Danas.

‘’ Nemamo mi ništa osim ovo malo sobice. Ovdje i kuham i spavamo i boravimo. Tu i djecu kupam u banji, wc-a nemamo, imamo vani poljski… ‘’- drhtavim glasom nam priča Lejla te dodaje: – ‘’Želja mi je samo da napravimo sebi što kućice, pa da rahat djecu mogu okupat , da imamo na što gdje sjesti ili na čemu spavati, da ne spavamo više na podu. Hvala dragom Bogu i dobrim ljudima započeli smo kuću pa sad, nadam se, ako Bog da da ćemo uspjeti bar nešto napraviti prije zime.’’
Lejla se također zahvalila svima koji su joj pomogli na bilo koji način a posebno humanisti Erminu Kariću – Cuci koji je prvi sa svojim humanistima pokrenuo humanitarnu akciju za izgradnju kuće ovoj porodici.

Cijenjeni čitFotografija Cazin Danas.atelji, mnogo je toga što ovoj porodici nedostaje, mnogo toga ova djeca nemaju, a o njihovom teškom i surovom životu može se danima pisati. No slike koje vidite, govore vam više od hiljadu riječi.
Ovoj porodici je zaista potrebna naša pomoć. Ove dvije djevojčice sigurno zaslužuju bolji život! Čak i naše ‘’malo’’ mnogo će njima značiti.Zbog toga i ističemo ovaj poziv za pomoć svima nama da u okviru svojih mogućnosti, svi zajedno pomognemo ovoj porodici, da obradujemo ove dvije prekrasne djevojčice, da im ispunimo veliku želju, da imaju svoju sobu.
Njima je svaka pomoć dobrodošla, bilo u prehrani, odjeći i obući za djevojčice, školskom priboru, a posebno u građevinskom materijalu i namještaju.Fotografija Cazin Danas.

Porodica Duraković se nalazi u naselju Pašin Brod u Bužimu a kontakt broj telefona je: 062/539-418.

Prilikom posjete ovoj porodici, aktivisti stranice Cazin-Danas su im uručili humanitarni paket sa prerandbenim namirnicama te novčanu pomoć, sve u vrijednosti od 294 KM koje je donirao naš čitatelj iz dijaspore.

(Cazin-Danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.