Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Apel za pomoć: Porodica Porić nemaju sredstava ni da odvezu dijete na kontrolu!

Peteročlana porodica Porić Ismeta i Rasime je od ranije poznata kao porodica u stanju prijeke socijalne potrebe i koju su i ranije obilazile humanitarne organizacije a među njima i humanitarna organizacija ”Sadaka” iz Bužima.

Radi se o radišnoj porodici koja će se uvijek odazvati bilo kojem pozivu za rad kako bi obezbijedili sebi makar ona osnovna životna sredstva. Porići rade teške fizičke poslove poput obrade zemlje, cijepanje drva, sakupljanje šumskih plodova, branje malina i druge poslove ako ih ko pozove.Fotografija Cazin Danas.

Na žalost, razlog našeg pisanja o ovoj porodici jeste još jedno iskušenje koje je ih je nedavno zadesilo. Naime, njihov devetogodišnji sin Jasmin je, igrajući sa svojim vršnjacima, doživio nezgodu pri čemu je slomio nogu u gornjem dijelu. Jasmin je hitno operiran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Zbog trenutne situacije, za sad je na kućnoj njezi.

Međutim, porodica je iscrpila sva svoja , ionako mizerna sredstva, za dosadašnje troškove liječenja i nemaju sredstava za dalje liječenje. Nemaju kako kažu, novca ni da odvoze dijete na kontrolu!
Da stvar bude još žalosnija, Jasminovi zadnji nalazi nisu dobri i ukazuju na začetak jedne vrste tumora.

Fotografija Cazin Danas.

Jasmin, kao i svako dijete uvijek ima mnogo želja, i iako mnoge nikad nije ostvario, sad mu je najveća da ozdravi!

Cijenjeni čitaoci, ova tužna priča je ujedno i poziv svima vama da u skladu sa svojim mogućnostima, svi zajedno, pomognemo ovoj porodici. Vratimo ovom djetetu osmijeh na lice,bezbrižno djetinjstvo, olakšajmo bar malo i smanjimo brigu Jasminovim roditeljima.

Fotografija Cazin Danas.

Njima je svaka pomoć dobrodošla. Potreban im je pempas (za veću djecu) jer Jasmin ne može se koristiti wc-om, a svakako i novčana pomoć kako bi mogli da dijete odovoze na kontrolne preglede i obavezna previjanja.

Porodica se nalazi u naselju Konjodor u Bužimu a za više informacija oko načina pomoći, porodicu možete kontaktirati na broj telefona: 061/819-896.

 

cazindanas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.