Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Apel za pomoć : Pomozimo porodici Ožegović iz naselja Ponjevići kod Cazina

Aktivisti stranice  posjetili su jučer porodicu rahmetli Rusmira Ožegovića – Ruske, koja se nalazi u cazinskom naselju Ponjevići. Prilikom posjete, porodici smo uručili humanitarni paket sa prehrandbenim namirnicama za djecu te skromnu novčanu pomoć, sve skupa u vrijednosti od 344 KM a što je donirao naš humanista iz dijaspore koji je i ovaj put insistirao na anonimnosti.Fotografija Cazin Danas.

Tužna sudbina ove porodice već je poznata širom regiona, no podsjećamo: Rahmetli Rusmir je živio jako skromno, život ga, na žalost, nikad nije mazio ali se on ipak mnogo trudio i borio da na pošten način obezbjedi svojoj porodici normalan život. Tim povodom se i zaposlio u Sloveniji u kojoj na žalost, njegova borba i trud prestaju. Rusmir je iznenada preselio, prirodnom smrću na radnom mjestu, u 35-toj godini života. Oni koji ga poznaju, a to je jako veliki broj osoba, mogu potvrditi da je rahmetli Rusko bio oličenje ljudskosti, fine naravi i karaktera, humanosti i poštenja.

Iza Rusmira su ostali supruga i dvoje maloljetne djece. Sudbina je tako htjela da šestogodišnja Džana i dvogodišnji Rejhan, u svom ranom djetinjstvu, ostanu bez svog babe.
Ova mlada porodica je ostala nezbrinuta, bez svog najjačeg oslonca, bez vlastite kuće, bez mnogo čega, i upravo zbog toga prijeko joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Zahvaljujući humanosti brojnih Cazinjnana i mnogih drugih humanista širom regiona, pokrenuto je nekoliko humanitarnih akcija za ovu porodicu.

Jednu od tih humanitarnih akcija je već odradio humanista Almir Buljubašić, zajedno sa svojom ekipom velikih humanista gdje su sakupili iznos od cca 11.700 KM te isti uplatili u firmu I-Crni za kupovinu građevinskog materijala za izgradnju kuće ovoj porodici.

Također i Medžlis IZ-e Cazin je donio Odluku po kojoj će u petak, 14.02.2020.g., nakon džumma namaza u svim cazinskim džematima biti organizirana sergija za prikupljanje sredstava za pomoć pri izgradnji kuće ovoj porodici.

Ovim, zaista bitnim i potrebnim apelom za pomoć, želimo zamoliti sve one koji se nisu do sad uključili u ovu humanu misiju, da to učine u skladu sa svojim mogućnostima i time učine veliko dobro djelo, veliki sevap.

Svi oni koji žele pomoći ovoj porodici, mogu to učiniti ličnom posjetom u naselju Ponjevići (G. Koprivna – Cazin) a za sve potrebne informacije možete porodicu kontaktirati na broj telefona:
061/ 602 – 065

 

 

 

 

 

 

 

(Cazin-Danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.