Search
Thursday 6 August 2020
  • :
  • :

APEL ZA POMOĆ: Pomozimo Mini Ibrahimović

Mina Ibrahimović iz sela Striježevo pored Zvornika, živi bez primanja sa svojim mužem.

Prije nekoliko mjeseci Mina se razboljela te su doktori otkrili da ima rak na jajnicima, da bi se liječila njen muž Ibrahim je prodao ovce od kojih su živjeli. Ali nažalost novac od ovaca koje su prodali, bilo je nedovoljno za njeno daljnje liječenje. A pored svega toga dobila je i vodu u plućima i svake sedmice ide na iscrpavanje vode iz stomaka.

Pored toga što je Mina bolesna kuća u kojoj žive renovirana je od donacija nakon povratka u Striježevo 2004 godine i urađena je samo jedna soba 3m*3m i hodnik.

Sve od namještaja što imaju to su im dale komšije, čak su uzimali i pokvarene zamrzivače, jer nemaju mira od miševa u neobrađenim sobama, sve što hrane ostave ako prenoći miševi će načeti i opoganiti.

Brodski pod i istrošena peć koju su dobili od komšija nisu u mogućnosti zagrijati ni tu prostoriju, a prilikom blaže kiše Mina je primorana postavljati deke na prozore zbog loše stolarije.

Njihov život je zaista težak, stari i iznemogli a pored toga i bolesni jednostavno trebaju pomoć humani ljudi,molimo vas pomozite koliko ste u mogućnosti, ako ne možete pomoći podijelite ovaj apel možda neko od vaših prijatelja može pomoći Mini.

Svoje uplate možete izvršiti na račune naše humanitarne organizacije sa naznakom “ZA MINU”.

H.O. “Help others” Salzburg

ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

PAYPAL: paypal.com/helpothers1

Help others..

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.