Search
Thursday 14 November 2019
  • :
  • :

Anej Seferagić,,Jedan izozetan mladi talentirani dječak koji se bavi nogometom ,

Nogometaš o kojem priče ne prestaju i kojem se dive i njegovi protivnici i dalje je samozatajan i skroman. Rijetke su prilike kada Anej Seferagić daje intervjue, a još rjeđe u kojima priča o svojim počecima u nogometu. Ali, mi vam donosimo baš takvu priču.

Fotografija Zuhdije Seferagica.

Anej Seferagić je rođen u Republiki Sloveniji 10.05.2007,,Anej je živio tu sa roditeljima sve do 2011  kad se sa roditeljima preseloio u Austriju ,,,Anej kad se preselio u austriju tad je počeo da igra nogomet za svoju školu  NMS Neumarkt/Kallham u kojoj je išo na Takmicenje Skolski Turnier gdje su osvojili   1.Mjesto nakon par GodinaFotografija Zuhdije Seferagica.

Njegov prvi Klub je bio Fc Taufkirchen
Nakon 1 prve  Godine prešo je  u drugi Klub koji se zove Sv Ritterbräu Neumarkt
Pored Nogometa i bavim se sa Marathonom imao je  tu čast da učestuje u drugom Cazinskom Marathonu Bih   .Pored Marathona Cazinskog imao je  čast da učestvuje na turniru sturlic

Fotografija macanovici.net.

 

Jedan izozetan mladi talentirani dječak koji se bavi nogometom u juniorskoj ,,,Anej je jedan momak   koji se trudi da bude dobar u nogometu i kako nam je reko za naš portal da ce više truditi da bude još bolji …Ne trudim se biti najbolj igraš današnjice ili u povijesti nogometa. Samo želim dobro odraditi svoj posao. Igram za svoju momčad, za svoj klub,, za  navijače i samog sebe”, izjavio je za naš portal Anej Seferagić,,

Kada u vrhunskom nogometu imate koji može nasred terena uzeti loptu, proći koliko god igrača treba i zabiti… Pa to je teško napraviti na uličnom haklu, a kamoli na ovoj razini”, Nogometaš o kojem priče ne prestaju i kojem se dive i njegovi protivnici i dalje je samozatajan i skroman.

 

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.