Search
Monday 29 April 2024
  • :
  • :

OŠ “ŠTURLIĆ” POBJEDNIK GRADSKE I KANTONALNE SMOTRE

OŠ “Šturlić” iz Šturlića, bila je ovogodišnji organizator gradske Smotre sposobnosti, znanja, stvaralašatva i sporta koja je održana 05.05.2018.god. u Kulturnom Centru u Cazinu. Na smotri su dodijeljena priznanja i nagrade za najuspješnije učenike i nastavnike za školsku 2017./18. god.

Osim dodjela priznanja smotra je donijela i izbor najbolje umjetničke tačke na nivou grada Cazina. U jakoj konkurenciji, među tačkama, predstavnicama svih 11 gradskih škola, 1. mjesto dodijeljeno je OŠ “Šturlić”, za tačku “Snjeguljica na bosanski način” u izvođenju IV b razreda, na čelu sa nastavnicom Mirsadom Tričić.

Pobjednička tačka je ujedno bila i predstavnik grada Cazina na završnoj kantonalnoj smotri održanoj 14.05.2018.god, u  Bihaću čiji je domaćin bila OŠ “Prekounje” Bihać. U srazu najboljih umjetničkih tačaka sa nivoa svih općina i gradova USK, OŠ “Šturlić” je i na ovoj smotri zauzela 1. Mjesto za najbolju umjetničku tačku, čime se pokazalo da su ovogodišnji apsolutni pobjednici sa svojom izvedbom.

Koristimo priliku da čestitamo OŠ “Šturlić” i njihvoim predstvanicima IV b razredu i nastavnici Mirsadi Tričić na odličnom razultatu i dostojnom predstavljanju svoje škole i našeg grada.

Smotra stvaralaštva i sporta
cazin.net



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.