Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Za 10 minuta poplavljene desetine kuća kod Vršca, žena se udavila”

Za 10 minuta poplavljene desetine kuća kod Vršca,  žena se udavila

Starija žena se udavila u poplavama koje su, usljed obilnih padavina, u popodnevnim satima zadesile okolinu Vršca. Poplavljeno je više desetina kuća u mjestima Uljma, Izbište i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mjesta. U ugrožena područja poslata je žandarmerija, a evakuisane su 42 osobe. Usljed nevremena koje je zadesilo okolinu Vršca udavila se jedna 87-godišnja žena, javlja RTS.

Načelnik Uprave za vatrogasne spasilačke jedinice Dragan Dončevski potvrdio je za RTS da je jedna ženska osoba nastradala, a da će istraga utvrditi kako se to desilo.

– Trenutno nema ugroženih lica, voda se povlači, a mi očekujemo da voda i dalje nastavi sa povlačenjem. Mislim da je ono najgore završeno. Na terenu se nalaze vatrogasne spasilačke jedinice iz Pančeva i Vršca, isto tako su upućeni specijalistički timovi za spasavanje iz Beograda, a spremna je i žandarmerija – rekao je Dončevski.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mjestu Uljma, koje je najviše pogođeno.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu održao je vanrednu sjednicu, a za sve one koji ne mogu da se vrate u svoje kuće bit će osiguran smještaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

– Trenutno radimo na zbrinjavanju ljudi koji ne mogu da uđu u svoja domaćinstva. To su uglavnom trenutno najugroženija kategorija – djeca i stara i iznemogla lica. Trudit ćemo se da uradimo sve što možemo da pronađemo smještaj za sva lica kojima je on potreban – kaže gradonačelnica Dragana Mitrović.

U selu Uljma trenutno nema struje, jer je voda ušla i u trafo-stanicu, ali se radi i na otklanjanju i saniranju i ovog problema.

Pogledajte video prilog: 

 

Autor: Avaz.ba/RTS 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.