Search
Sunday 8 December 2019
  • :
  • :

Zagrljaj je doista jednostavan čin, ali donosi ogromne koristi.

Zakaj je dobro, če se partnerja ponoči objemata (foto: profimedia)

Zagrljaj je također izvrsna prilika da zaboravimo svu ludost oko nas i posvetimo se jedni drugima. Zagrljaj je doista jednostavan čin, ali donosi ogromne koristi. Također pomaže u održavanju partnerstva u partnerstvuPretilost povećava osjećaj opuštenosti, smanjuje krvni tlak i stres oboje “uključenih”. Povećava osjećaj zahvalnosti i povjerenja. 

Za one koji imaju problema sa samopouzdanjem i samopoštovanjem, grljenje može pomoći u ublažavanju nepotrebnih strahova i briga. 

Odnosi nisu laka stvar. Oni zahtijevaju puno strpljenja, predanosti, vremena, energije … Oni traže još više posla u kriznim vremenima. Ali fizički dodir i zagrljaj je onaj koji nam može pomoći da prevladamo teške trenutke u našem odnosu.

Iako ste bili u vezi sa svojim partnerom, vi ste u nervoznom stanju, možda ste razočarali, pokušali riješiti problem (unatoč iskrenom razgovoru, naravno) uvijek biste trebali prihvatiti zagrljaj.

Zagrljaj noću?

Noću se naše brige i razmišljanja o dnevnim obvezama malo smiruju. U to vrijeme, mi smo samo i ležimo pored partnera, pa je grljenje još učinkovitije. Dakle, prije spavanja ili navečer, odvojite vrijeme da zagrlite partnera u krevetu.

Zagrljaj pred spavanje će nas osloboditi. Ništa nije gore od odlaska na spavanje pun stresa. Što je još gore, ako vas stres potrese susjedi. Zagrljaj može biti vrlo koristan. Umjesto stresa, partner će osjetiti podršku, sigurnost i suosjećanje. 

Znamo da povjerenje u partnera nije uvijek najlakše, jer smo često puni strahova zbog negativnih iskustava u prošlosti. Ali izgradnja povjerenja temelj je odnosa. A grljenje može pomoći u povećanju povjerenja u vašeg partnera. 

Ako se odnos pretvori u rutinu, možemo se brzo osjećati neželjeno. To se može spriječiti čestim zagrljajem. 

Stoga nikada ne podcjenjujte snagu dodira. Dan ili noć. Nikada se ne morate toliko brinuti da nećete morati prigrliti barem nekoliko sekundi, a čak i ako je kratka, može mnogo toga učiniti. 

Za: awarereminder.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.