Search
Monday 24 February 2020
  • :
  • :

USK: Egzistencijalno ugroženi demobilisani borci starosti ispod 57 godina”video”

Fotografija Ljuta Krajina.Na jučerašnom  Skupu u Bihaću radi inplementacije Zakana na kantonalnom nivou prisustvovalo je oko 50 zainteresiranih boraca mlađih od 57 godina a podršku za te ranjive kategorije boraca za ostvarivanja prava kroz borački ili egzistencijalni dodatak svojim potpisom i pečatom pružilo je samo 3 boračka udruženja, organizacije i Savezi od mogućih 85 registrovanih u Unsko-sanskom kantonu.Fotografija Ljuta Krajina.

Na Skupu je bio prisutan i ministar za pitanje Boraca USK Ervin Zulić koji je dao potporu projektnim aktivnostima i istekao kako će se na svaki Skup rado odazvati koji bi vodio kvalitetnom rješavanju ove kategorije boraca.

Na Skupu je usvojeno nekoliko zaključaka i to:

Zaključk. Traži se Da sva boračka udruženja, organizacije budu, kao servis i podrška projektnim aktivnostima koje su nosioci Borci i da upute svi zajedno Akt ovjerenim svojim pečetima i potpisima ovlaštenih osoba i dostave nadliježnim

– Ministarstvu za pitanje Boraca Unsko-sanskog kantona

– Skupštini Unsko-sanskog kantona

Sa zahtjevom da pokrenu rasprave kroz svoje tematske sjednice radi inplementacije Zakona za solidarno razumjevanje socijalno statusno nerješenih i ne zaposlenih boraca – branitelja sa područja Bosanske Krajine ili USK mlađih od 57. godina.

Želim da vas upoznam ovdje da smo Dana 15. janara održali press konferenciju i tako upoznali javnost da smo zvanično najavili pokretanje trećeg djela projektnih aktivnosti iz projekta Resocijalizacija do smanjenja suicida kroz borački dodatak od Regionalnog udruženja Organizatori otpora Krajine ” Sove Krajine” započet još 02.02. 2015. godine, kaže Bajrić Senad. Nakon prezentacije ovog puta trećeg djela projekta rješavanja najranjivije kategorije boraca u čijoj nadliježnosti je USK od strane voditelja projekta i kordinatora projektnih aktivnosti Jasmina Nadarevića jednoglasno usvojeno je Formiranje Skupštine Boraca radi odbrane projekta.

Za predsjedavajućeg Skupštine boraca izabran je Keškić zarif.

Zaključeno je takođe da će na slijedećoj raspravi koja će biti održana za 15 dana biti izabrano ili formirano pregovaračkog tjela Skupštine za pregovore sa nadlijžnim institucijama u USK te izbor i imenovanje kordinatora pregovaračkog tjela.

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.