Search
Sunday 9 August 2020
  • :
  • :

OTVOREN DEVETI SAJAM ZDRAVE HRANE U BUŽIMU-„NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE

Danas je otvoren deveti  tradicionalni sajam privrede, poljoprivrede, zdrave hrane i turizma ”Dani žene sa sela”  u organizaciji Udruženja žena “Izvor“ iz Bužima. Sajam će trajati dva dana 10. i 11. oktobra ( četvrtak, petak ) gdje će posjetioci moći kupiti domaće proizvode i prerađevine od šumskog voća i organskog povrća, med i ostale pčelinje proizvode kao i izrađene rukotvorine brojnih Udruženja sa područja Unsko-sanskog kantona i BiH.

Sajam se već tradicionalno održava povodom obilježavanja Svjetskog dana žene sa sela i Svjetskog dana hrane, a danas je Sali Centra za kulturu,  sport i informisanje Bužim održan kratak program kojom prilikom je otvoren Deveti tradicionalni sajam privrede, poljoprivrede, zdrave hrane i turizma pod nazivom  “Naše domaće, sada i ubuduće“  u organizaciji Udruženja žena “Izvor“ iz Bužima.

Ovogodišnji sajam otvorio je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić, a prisutnima su se pored načelnika obratili i  Smail Toromanović koordinator IFAD-a za USK, predsjednica Udruženja žena “Izvor”, Jasmira Mehić  i Arijana Vojić v.d. direktora Turističke zajednice USK-a. Nakon svečanog otvaranja gosti i domaćini su krenuli u obilazak štandova.

Prilikom otvaranja sajma načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić je posebno naglasio:

 „Vjerujem da je ovaj sajam jedna dobra prilika da žene u Bužimu pokažu šta  proizvode i šta znaju. Proizvodnja zdrave hrane je sve popularnija u svijetu, a naša sredina je idealna za uzgoj eko proizvoda zbog činjenice da nemamo industrijskih pogona i zagađivača  prirode. Žene iz Uduženja „Izvor“ su primjer svima nama da se može postići rezultat i ostvariti cilj kada ste ustrajni u onome šta radite“.

Opcina buzim.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.