Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

OBNOVA DOMA KULTURE JEZERSKI: Napokon obezbjeđena sredstva u budžetu

Mjesto Jezerski, općina Bosanska Krupa, odavno očekuje od lokalnih vlasti da im se obnovi Dom kulture. U više navrata im je obećano da će dobiti sredstva kako od općine tako i sa kantonalnog nivoa za pomenuti projekat, ali do sada se izmijenilo nekoliko vlada dok je do istog i došlo. Sada su napokon obezbjeđena sredstva.

Premier Rošić se obratio mještanima Jezerkog kako bi saopštio lijepe vijesti o početku realizacije projekta obnove Doma kulture:

 

OBNOVA DOMA KULTURE JEZERSKI: Napokon obezbjeđena sredstva u budžetu

“Dragi moji Krupljani,
Nema boljeg osjećaja nego kad je čovjek dijelom dobrog djela. A ovaj put na djelu i partnerstvu moram zahvaliti upravo Vama.
Kreće se u obnovu Doma kulture u Jezerskom. Vlada Kantona je osigurala 75 000 KM, Vas načelnik i vijećnici osigurali dodatnih 50 000 Km. Izvođač radova je odabran. Počinju radovi i ako Bog da Jezerani će dobiti svoj Dom kulture.
 Meni je ovo veliko. Svako mjesto zaslužuje Dom kulture, školu, igralište… Značajno mi je, i nalazim potrebnim zahvaliti ljudima koji su, svaki pojedinacno i svi mi zajedno, doprinijeli ovom.
Hvala Mehmedu Mahmiću na upornosti, hvala Sanilu Hasicu, Admiru Mušanoviću i Merisi Sušic i drugim zastupnicima …
Znate da od mene nikad nećete čuti ružnu riječ o nekom. Ali kad neko zasluzi pohvalu treba izreci lijepu riječ. S lijepim riječima, u lijep posao i u dobru se vidjeli uskoro, Krupljani moji.”

(Cazin.NET)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.