Search
Friday 22 January 2021
  • :
  • :

O NAMA

Budući da Cazin važi za jednu od najaktivnijih općina na prostoru USK-a, barem kada su u pitanju dešavanja na amaterskoj i profesionalnoj muzičkoj estradi, humanitarni koncerti i humanitarne akcije, te manifestacije koje njeguju kulturu, tradiciju i običaje, pojavila se i potreba za pokretanjem jednog Web portala koji će to sve pratiti, zabilježiti, te podariti, ciljano, šiirokom auditorijumu konzumenata.

Pored gore navedenog sadržaja Macanovici.net prenosit će i informacije iz oblasti politike, ekonomije sporta, istorije…

Kada je riječ o konzumentima, moramo istaći da za gore navedenim sadržajima, posebno, potrebu iskazuje mnogobrojna cazinska dijaspora, te dijaspora iz ostalih općina USK-a iz kojih ćemo također izvještavati, a i domaća publika sa istih prostora.

Dakle, Web portal www.macanovici.net sa svojim redakcijskim timom na čelu sa Muhamedom Macanovićem iz Gornje Koprivne, te saradnikom, poznatim baštinarom tradicije, kulture i običaja – Hasanom Keranovićem, navedene sadržaje bilježiti će video zapisima, fotografijom i pisanim putem. te ih putem portala prenositi interesantima.

Nastojati ćemo prezentovati svježe informacije, koliko je to moguće, vodeći računa o istinitom izvješavanju i nepristrasnosti, pri tom se pridržavajući svojih principa i etičko-moralnih, te zakonskih normi koje važe za elektronske internet medije, naravno uz sve navedeno uvažavat ćemo i uvijek slušati glas onih kojima je portal namjenjen – cijenjene konzumente, posjetitelje istog.

 

REDAKCIJA WEB PORTALA MACANOVICI.NET

Dana, 8. marta 2017. godine.