Search
Tuesday 30 April 2024
  • :
  • :

BAJRAMSKA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE BUŽIM

Uvažene Bužimljanke i Bužimljani u zemlji i dijaspori.

Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.

U svoje lično ime i u ime državnih službenika i namještenika Općine Bužim, želim Vam uputiti naiskrenije čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

„Želim Vam da i ovaj Bajram dočekate u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija.

Da u njihova srca unesete radost, mir i veselje nakon teškog perioda izazvanog pandemijom korona virusa, a koji je vjerujem već iza nas.

Neka Vam predstojeći Bajramski praznici budu vrijeme mira, zbližavanja, milosti i međuljudske tolerancije, a najviše od svega, da budu provedeni u dobrom zdravlju, rahatluku, porodičnom zajedništvu i iskrenom darivanju”.

Drugi dan Ramazanskog Bajrama obilježava se kao Dan šehida u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa Vas ovom prilikom pozivam na turbe generala Izeta Nanića, gdje će biti proučen Ja'sin poginulim pripadnicima 505. viteške brigade.

Kako ove godine nema javnih okupljanja i bajramske svečanosti, večeras obilježavamo kraj mubarek mjeseca Ramazana i dočekujemo najveći muslimanski praznik Bajram
vatormetom koji će biti upriličen sa Starog grada u 22:20 sati.

Ujedno koristim priliku da Vas sve pozovem da poštujemo preporučene mjere nadležnih organa i da budete odgovorni, kako prema sebi tako i prema drugima kako ste to savjesno i odgovorno činili u proteklom periodu.

Bajram šerif mubarek olsun.

OPĆINSKI NAČELNIK
Mersudin Nanić

 

 

 

macanovici.net




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.