Search
Tuesday 30 April 2024
  • :
  • :

POMOZIMO DA 11-ero DJECE, DOBIJU VLASTITI KROV NAD GLAVOM

Posjetili smo  nedavno porodicu Edina i Fatime Bećirević koji se nalaze u mjestu Srbljani, nedaleko od Cazina, u naselju u blizini kompleksa hotela ”Sedra”. Prilikom posjete porodici smo uručili skromni paket sa odjećom i prehrandbenim namirnicama.Fotografija Cazin Danas.

Riječ je o porodici koja ima 11-ero djece, a o kojima je i ranije bilo riječi na našoj stranici ali i na brojnim drugim pisanim i elektronskim medijima.

Ova porodica živi u malenoj kućici u kojoj su podstanari , plaćaju kiriju. Trenutno nijedno od supružnika nije zaposleno a sva djeca su maloljetna. Također, jedno dijete je i 100 % -ni invalid.
Kako nam priča Edin, uz pomoć donacija humanih ljudi te i svojim radom, oni su prošle godine sakupili nešto sredstava te su imali u planu da kupe kuću, odnosno dio kuće (sprat ) na području općine Bosanska Krupa. Međutim, od te kupovine su morali odustati obzirom da je vlasnik,zbog imovinsko –posjedovnih procedura, odustao od takve prodaje, a za kupovinu cijele kuće, Bećirevići nisu imali ni približno dovoljno sredstava.

Fotografija Cazin Danas.

Fotografija Cazin Danas.

Umjesto toga, oni su kupili zemljište, također na području općine Bosanksa Krupa i ovih dana započeli sa prvim radovima, tj. iskopom i pripremom terena za gradnju. Ipak,sama kupovina pomenutog zemljišta ali i mnogobrojne takse, porez, dozvole, odobrenja, saglasnosti i sve ono što prati gradnju jednog objekta,a također i ishrana 13-eročlane porodice, kao i troškovi školovanja djece, iscrpila je prikupljena sredstva ove porodice, te je ona ovom prilikom, opet primorana tražiti pomoć dobrih ljudi.

Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.

”Bilo je lakše prije ovog stanja korone, jer mogao sam lakše dnevnicu zaraditi, radio sam ovdje u blizini, čistio čovjeku objekat, održavao to, ali sad ništa ne radi. Zahvaljujući humanim ljudima koji su mene i djecu posjećivali, posebno od prošle godine narod mi je davao vitre, i nešto sam i ja zaradio prodavajući pečurke, kestene, staro željezo, pa smo uštedjeli nešto para i htjeli kuću da kupimo ,ali ipak nismo mogli zbog svih tih problema i onda smo eto kupili taj jurt i nedavno počeli sa iskopima.Fotografija Cazin Danas.

Međutim dočekao nas je kamen. Zbog toga nas ovi radovi koštaju više nego što sam ja planirao, više nego što sam imao. Ali bit će kako Allah odredi. Zahvalio bi se dragom Bogu na mnogim humanim ljudima koji su mi pomogli i koji mi uvijek pomažu. Nadam se da ću uz Božiju pomoć i pomoć naroda uspjeti nekako ove godine da ovoj djeci obezbjedim krov nad glavom.” – Istakao je , između ostalog, Edin Bećirević.

Fotografija Cazin Danas.

Svi oni koji mogu i žele na neki način pomoći ovu porodicu, koji žele zaraditi dobro djelo ili veliki sevap, koji žele vidjeti radost i osmjeh svih 11-ero male dječice, mogu to učiniti posjetom porodici u naselju u blizini kompleksa hotela ”Sedra” u Srbljanima (Cazin). Također, ovoj porodici možete pomoći uplatom na prikazane brojeve žiroračuna .Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.

Njima je svaka pomoć dobro došla a posebo pomoć u građevinskom materijalu, ali u ishrani te odjeći i obući za djecu kao i školskom priboru. Porodica se može kontaktirati na broj telefona: 062/ 622 – 868.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Cazin-Danas)

〈macanovici.net〉




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.