Search
Tuesday 30 April 2024
  • :
  • :

Apel za pomoć Senaidu Ćatiću: Hitno potrebna sredstva za operativni zahvat (transplantaciju)

Apel za pomoć Senaidu Ćatiću: Hitno potrebna sredstva za operativni zahvat (transplantaciju)

Ovo je još jedna  tužna priča iz našeg okruženja. Senaid Ćatić, ima 35 godina, sa suprugom i dvoje maloljetne djece (kćerka -11 godina i sin koji ima samo 3 godine) živi u Pećigradu kod Cazina. Do prije 9 mjeseci Senaid je vodio normalan život, radio pošteno i živio skromno poput mnogih porodica u našoj državi. Međutim, njegov život se drastično mijenja kada mu uslijed oboljenja zakazuju bubrezi! Brojni su medicinski tretmani koje je Senaid prošao, ali bezuspješno. Njegovim bubrezima, na žalost, nema lijeka.

Za sad ga na životu održava jedino hemodijaliza na koju putuje svako drugi dan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Jedini spas i način da se Senaid ponovo vrati u normalan život bez hemodijalize, jeste transplatacija, za koju on ima donora. Međutim, ovakav operativni zahvat se može obaviti samo u inozemstvu. Svima nama je znano da je cijena takve operacije vrtoglavo visoka i nedostižna čak i za one koji žive u tom inozemstvu a kamo li za običnog bosanskog građanina.

Senaid je svojim dosadašnjim liječenjem iscrpio sva, ionako skromna financijska sredstva svoje porodice i bliže rodbine, i primoran je potražiti pomoć dobrih ljudi.

I kao što ste na početku pročitali ”ovo je još jedna tužna priča…” i jeste, ali ona ne mora imati tužan kraj! Ona može imati sretan završetak, a to zavisi upravo od sviju nas cijenjeni čitatelji i humanisti. Zato nemojmo iznevjeriti našeg Senaida jer mi smo mu sad jedina nada! Omogućimo mu normalan život i vratimo osmjeh na lice i njemu i njegovoj porodici. I naša mala pomoć sigurno će dobro doći i uveliko pomoći!

Svi oni koji mogu i žele pomoći ovu humanitarnu akciju, mogu to učiniti uplatom na prikazane brojeve žiroračuna, a Senaida možete i lično kontaktirati na broj telefona: 061/601-506.


(cazin-danas.com)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.