Search
Friday 10 July 2020
  • :
  • :

Održan Internacionalni Etno Festival tradicionalne pjesme, igre i običaja “Cazin 2019”

Stari grad Ostrožac – Etno fest, festival sevdaha i starogradske pjesme. 8.8.2019.

Fotografija Aktuelno On Line.

Na starom gradu ostrožac je održan Etno festival u organizaciji Unaton udruženje sa ciljem  da se očuva tradicija ,muzika i običaji u cazinskoj krajini. Festival je okupio preko 100 izvođjača iz naše zemlje,Hrvatske Turske ,Bugarske ,,,

Uprkos nevremenu  i prekid električne energije to nije sprecilo da se održi koncert festival je nastavljen  kako je najavljen

Fotografija Aktuelno On Line.

,,,Internacionalni Etno Festival tradicionalne pjesme, igre i običaja “Cazin 2019” ipak održan uz pomjereno vrijeme zbog vremenskih nepogoda i problema sa el. energijom. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, hvala svim učesnicima na učešću,rekli su za nas portal organizatori,,,Zahvala ide   na trudu nosiocu ovog projekta gospodinu Bekiru Agiću, koji je pored iznenadnih vremenskih neprilika uspio stvorit preduvjete za održavanje ove manifestacije.Fotografija Krupskija DeÅ¡peta Arslana.

Zahvaljujemo se i našem dobrom prijatelju, savjetniku gradonačelnika Grada Cazina gospodinu Jusufu Bajrektareviću na prelijepom druženju i srdačnom dočeku. Svaki početak je relativno težak uzimajući u obzir ogroman ongažman organizacionog odbora etno festivala i vjerujemo da će naredni festival biti još bolji i prerasti u regionalni brend prepoznatljivosti Cazinske Krajine.istako je  organizator ….Fotografija Aktuelno On Line.

Pored domaći  tu su bili i mnogi iz drugih gradova a i šire van naše države ,,

Organizator festivala Unaton je podijelio zahvalnice svim učesnicima između ostalom i našem portalu .Nakon  podjela zahvalnica upriličena je  degustacija domaće tradicionalne bosanske   hrane koji su pripremile koje su pripremile učesnici Etno festivalaFotografija Aktuelno On Line.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.